2009. május 6., szerda

Holyrood Park




A Hollyrood Park (hívják még Queen's Parknak és King's Parknak is) egy hatalmas királyi park Edinburgh központjában, Skóciában. Található itt hegycsúcs, völgy, tó, hegygerinc, bazalt szirt, virágos sétány. Gyönyörű az egész hely, nagyszerű kirándulásokat lehet tenni, a városra a kilátás gyönyörű. Külön külön írtam a tavakról, ideteszem a térképet, a különböző helyeket más sorrendben is fel lehet keresni, attól is függ, hogy melyik irányból megy oda az ember, és mekkora túrát akar tenni. A terület a Királyi Palotához, más néven a Holyroodhose-hoz tartozott, mint vadászbirtok, ma bárki sétálgathat ott, közterület. Az Arthur's Seat a legmagasabb pont Edinburghban, ez körülbelül a park közepén van. Itt található a Salisbury Crags szirtfal, és a három tó: St Margaret's Loch, Dunsapie Loch, and Duddingston Loch. A St Anthony's Chapel romjai a St Margaret's Loch felett található. A Queen's Drive az út, ami a parkon keresztülvezet. Két természetes forrás van a pakban : St Margaret's Well és St Anthony's Well.
A tavakról és környékéről külön külön is van bejegyzés a blogban.

1 megjegyzés:

  1. Thank you for visiting me on Scotland for the Senses! I'm sorry I am not able to read your stories, but I have been enjoying your photos.

    I love looking at other blogs of people who have moved to a new place and enjoy exploring everything about it. Wonderful.

    VálaszTörlés