2009. május 5., kedd

Edinburgh Zoo I.







Az Állatkert, a kisifam megunhatatlan, és kedvenc programja. Ez az állatkert hatalmas, az állatoknak szép, nagy terük van, mire meglátogatjuk akiket szeretnénk, jó nagy sétákat tehetünk fel, és le. Sok jó, vicces tölet van, pl. a vadállatok környékén a betonban a lábnyomuk, a fakereten a karmaik nyoma...mintha..éppen valóban ők jártak volna ott szabadon. A koala macinál voltak azt hiszem különböző növények szagmintái, aztán kihúztál egy reteszt szerepelt rajta, hogy mi az, ehető e az ember, ehető e a koala számára..ilyen növény-olyan növény-majd, az egyik büdös szag után kihúzod: büdös zokni..szóval ilyen apró poénok vannak elhelyezve. Nagyokat sétáltunk tehát szép környezetben. A férjem kedvencei a jegesmedvék, nincs az az állatkert ahol elégedett lenne a nekik rendelkezésükre álló hellyel. Az én kedvenceim a vörös pandák, róluk pedig egy szép fotót sem sikerült készíteni olyan gyorsan futkostak.
Annyira más ez az állatkert a budapestihez viszonyítva, hogy össze sem tudom hasonlítani. Ott sűrűn van, soksok állat itt pedig naaaagy helyeken kevesebb.
Rengeteg gyönyörű pingvin van itt viszont. Ehhez kapcsolódik az egyik kis állatkerti gyerekszájunk, íme:
A pingvin elott, szia szia, szia pingvin..., csalódottan:nem tud magyarul...hello...hello...hello pingvin...angolul sem tud.
Egy bongo nevu allat elott (bocsanat en őt nem ismertem korabban): apa ez az angol kecske? Az orrszarvunal: kepzeljétek nem volt szarva, ezért a férjemmel azon tanakodtunk hogy vajon miert nincs, vagy hogy lehet ez. A párom mondta viccesen lehet, hogy ő is elhagyja mint a szarvasok..Benedek:.talán azért mert nem volt jol hozzaerositve?
Vettunk neki egy fagylaltot, mert állatkertben kapni szokott, igy zoo+icecream osszetartoznak: megkapja, nagy örömmel enni kezdi, majd megszólal, en mar attol boldog vagyok hogy kaptam egy fagylaltot
Allatkert utan, fel ora buszozas, leszallunk, Benedeknek mondjuk hat hol voltunk? az allatkertben, mi tetszett a legjobban? B: a fagyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése