2009. június 2., kedd

Gyerekes
Full time mami voltam. Ez alét ismerős volt már, mivel annakidején is kisgyerekekkel töltöttem a napjaimat, épp hasonló korúakkal, igaz, akkor a városnak másik részén laktunk. A napok többségében, a környék fél órán belül elérhető szép helyeit látogattuk. Figgatte Park, a tavak, a tengerpart, a környékbeli játszóterek. Szerencsések voltunk időjárás szempontjából, mert igazán ritkán kényszerültünk arra, hogy amiatt válasszunk benit programot. A motiváció olyankor inkább az volt, hogy helybéli anyukákkal, gyerekekkel ismerkedjünk. Az óvodába, az első időszakba még nem járó gyermekemnek gyerektársaságot találjunk. Azt mondhatom, hogy ez sikerült is. Január végén mentünk ki, február közepén a toddlers gropu-ban, énekelve, képeslappal tortával köszöntötték Benedeket születésnapján. Addigra már jónéhány emberkével megismerkedtünk.
Hamar felderítettem, hogy hol van hozzánk legközelebb toddlers group, oda jártunk leggyakrabban, de találtam még sok más játszócsoportot, ahova szintén eljártunk néha. Mindnek más és más hangulata volt, de mindenhol találkoztunk olyannal, akit már ismertünk másik helyről, azaz többen, főleg a childminderek szinte mindegyikre jártak. Jellemző a piros autós kép. Benedek boldogan ment a játszócsoportba mindig, azonban sok időnek kellett eltelnie, mire kiszállt az autóból, és elvegyült a gyerekek között.
Jártunk még a közeli könyvtárba is, ezt is nagyon szerették a gyerekeim. Itt játszhattak is, de magával a könyvlapozgatással is szivesen töltöttek akármennyi időt. Lehetőség volt még rajzolni, szinezni is. Volt a közelben egy sport centrum, ezen belül volt egy soft play area ide mentünk el egy-egy esős napon, ez, valami játszóházféle, sokat mozoghatott, labdázhatott biztonságos körülmények között, kb. majdnem ugyanazokkal a gyerekekkel, akikkel a toddlers groupban is találkozott. Rengeteg activity van gyerekeknek, a kínálatról lehet értesülni interneten a netmums-ról, Edinburgh under five könyvből, vagy a helyi könyvtárból. Hosszas töprenség után, (tetszett a labdás, a zenés is) a messy monster club-ba jártunk el Benedekkel, nagyon tetszett nekünk. Kis kézműves alkotócsoport féle volt ez, nagyon kreatív ötletekkel, az első felében szabadon garázdálkodhattak különböző anyagokkal, pl. gyurma, szines, puha tészta, ami be volt festve. A második felében irányitott módon alkottak valamit, ami egyszerű volt, ám látványos, és minden apró gyereknek sikerült, anélkül, hogy az anyu vagy a childminder készitette volna el helyette.
A fenti lehetőségek, szerintem az Egyesült királyság szinte minden településén megvalósíthatóak, ha valaki kisgyerekkel él, és társaságra vágyik, azaz szeretne még jobban beilleszkedni, esetleg a gyermekének szeretne segíteni, hogy ovikezdés előtt "gyakorolja" az angol nyelvet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése